Használati-melegvíz készítő és medencefűtő rendszer

A napkollektorok a két hőcserélős álló melegvíztárolót a beépített csőkígyón keresztül egy közvetett hőcserélőn keresztül, a medencét a vízforgató körbe épített hőcserélőn keresztül fűtik. A tároló és a medence főtése közötti átkapcsolás háromjáratú motoros váltószeleppel történik. A prioritási tetszőlegesen beállítható. A tároló hagyományos fűtése állókazánnal, a felső csőkígyón keresztül, (vagy a tároló középmagasságába beépített elektromos fűtőpatronnal is) megvalósítható. A medence napkollektoros fűtésekor a szabályozó a kollektor köri szivattyún kívül a vízforgató szivattyút is elindítja. A medence hagyományos módon elektromosan is fűthető, szintén a vízforgató körbe elektromos fűtőbetéten keresztül.

 

   Használati-melegvíz készítő és kiegészítő épületfűtő rendszer

A napkollektorok melegvizének hasznosítása melegvíz készítéséhez hőcserélős melegvíztárolóban lehetséges, míg az épületfűtő rendszerre puffer tárolón keresztül segítenek rá. A kollektorok a puffer tárolót belső hőcserélőn keresztül fűtik. A fűtésrásegítés úgy valósul meg, hogy ha a fűtési visszatérő ágba kötött puffer tároló felső részében a hőmérséklet magasabb, mint a visszatérő fűtővíz hőmérséklete, akkor egy motoros váltószelep a visszatérő fűtővizet a puffer tároló alsó részébe vezeti, míg a kazánba a puffer tároló felső részéből a melegebb, kollektorokkal felfűtött víz kerül vissza. A kollektorok előnykapcsolás szerint először a melegvíztárolót fűtik, az átkapcsolás a melegvíz készítés és a puffer fűtése között motoros váltószeleppel valósul meg. A használati-melegvíztároló fűtése kiegészíthető elektromos fűtőbetéttel.


  

  Használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszer

A napkollektorok melegvizének hasznosítása melegvíz készítéséhez hőcserélős melegvíztárolóban történik. A használati-melegvíztároló fűtése kiegészíthető elektromos fűtőbetéttel választható. A napkollektor által előállított melegvizet a vezérlés által vezérelt szivattyú be, illetve ki kapcsolásával a tartály fölmelegítésére használjuk. Amint a tartály hőmérséklete eléri a vezérlésen beállított maximális tartályhőmérsékletet a szivattyú kikapcsol, megóvva ezzel a rendszert a túlmelegedéstől. A vezérlésen beállítható fagyvédelem is, amellyel a rendszer téli elfagyása óvható meg.


 Ügyfélszolgálat
+36 70 454 6804
Iratkozzon fel hírlevelünkre!